Naolejujte si tělo před startem do jara

Blíží se konec zimy a nastává čas na „servis“ našeho těla před začátkem jarní sezony. Rozhýbejte všechny klouby v těle, probuďte ze zimního spánku každou buňku, nastartujte svoji imunitu a nechte sebou proudit začínající energii jara. Jako každý stroj, i tělo je dobré promazat, aby se nezadřelo.


KDO MAŽE, TEN JEDE
Olej je z odborného hlediska kapalina s hydrofobními uhlovodíkovými řetězci. Je nerozpustný ve vodě a má menší hustotu než voda. Existují oleje technické, potravinářské a esenciální. Pro naše zdraví jsou důležité poslední dva zmiňované. Potravinářských (jedlých) olejů je velké množství druhů – slunečnicový, dýňový, bodlákový, olivový, makový… Esenciální oleje, nebo také silice, jsou vonné látky hojně používané v kosmetice, aromaterapii, při masážích, pro uvolnění svalů, kloubů atd. Z ezoterického hlediska jsou oleje silným koncentrátem energie dané rostliny. Je to vlastně přiblížení přírody k nám. Každá rostlina vyzařuje své energetické pole a přípravou olejů se informace z tohoto pole vtisknou do oleje. Účinek tedy závisí nejen na druhu rostliny, ale také na místě, kde roste a jakým způsobem k ní bylo přistupováno při zpracování. Éterické oleje a masti z nich připravené používali nejprve faraoni a velekněží, až později se rozšířily mezi „obyčejné“ lidi. Jejich využití pro léčení je zmíněno i ve Starém zákoně, například v Druhé knize Mojžíšově. Oleje, jak esenciální, tak za studena lisované, působí na naše tělo i psychiku. Pomáhají proti bolesti, nevolnosti, křečovým žilám, vysokému i nízkému tlaku, zklidňují, osvěžují, podporují koncentraci, posilují chuť do začátku nové etapy. Využijte je tedy i vy do startu jara a pořádně se promažte.


JARNÍ OLEJOVÝ RITUÁL
Začněte od hlavy. Naneste si na vlasy a obličej kvalitní kosmetický olej, například Argan oil nebo Almond oil. Zapalte si u vany olejovou svíčku, napusťte vanu horkou vodou a relaxujte v ní alespoň 20 minut. Po koupeli můžete použít například olej nosní, zubní, tělový či jakýkoliv jiný, který máte rádi. Po očistě přejděte do místnosti provoněné esenciálním olejem Spiron. Dalším krokem budou klouby. Použijte krém Artrin s pár kapkami vašeho oblíbeného olejíčku. Každému kloubu věnujte alespoň 5 minut, nezapomeňte na všechny klouby prstů, promazávejte je jeden po druhém. Nevynechejte ani čelisti, zápěstí či kotníky. Rituál ukončete promazáním krémem Protektin opět s přídavkem olejíčku. Promažte si hrudník, břicho, ledviny, dlaně a na závěr chodidla. Každému místu dejte alespoň 5 minut péče. Zelený krém pomůže vypustit trávením, močovými cestami a vydechnutím uvolněné nečistoty a skrze dlaně a chodidla nasát jarní energii do těla. Na začátek jara i v celém jeho průběhu je také dobré oleje užívat vnitřně, z nabídky Energy si určitě vyberete.

OLEJE Z ŘADY ZELENÝCH POTRAVIN
Zelené potraviny nejsou syntetické izolované látky, ale symfonický orchestr účinných složek působících na principu synergie. Díky tomu léčivá síla rostlin může být tam, kde jste vy. Z řady olejů si můžete vybírat: Cranberry oil je přírodní kvintesence z kanadské brusinky. Tento plod užívali již indiáni ve formě obkladů na otevřené rány. Malé červené bobule obsahují cenné látky a vitaminy hojící infekce, zvláště močových cest. Olej harmonizuje například dráhu plic, žaludku nebo močového měchýře. Zklidňuje psychiku a posiluje dráhu srdce. Sea Berry oil obsahuje olej ze semen rakytníku řešetlákového. Nacházejí se v něm vitaminy A, B1, B2, B6, D, E, F, K, P. Je zdrojem kyseliny omega-7. Posiluje obranyschopnost organismu, snižuje únavu a má antidepresivní účinky. Regeneruje trávicí trakt a snižuje riziko srdečně-cévních chorob. Himalayan Apricot oil je vyráběný z meruňkových jader, která pocházejí z údolí Kašmíru pod himálajskými horami. Obsahuje například železo, hořčík, vápník či křemík. Tento olej blahodárně působí na psychiku a duševní zdraví. Uvolňuje, zklidňuje a dodává pocit svěžesti. Sacha Inchi je vzácná rostlina z Amazonie. Je popínavá a dorůstá výšky až 2 metry. Zelené plody mají tvar hvězdy a během zrání hnědnou. Uvnitř plodů jsou uložena semena oddělená přepážkami. Olej z nich získávaný má protizánětlivé účinky, předchází zácpám, zpomaluje stárnutí a přispívá k lepšímu vyživování mozku. Celkově působí na harmonizaci dějů v těle. Nigella Sativa – černucha setá nebo také černý kmín je bylina pocházející z jihozápadní Asie. Olej z této byliny využívali již faraoni pro zdraví a krásu. Podporuje činnost žaludku, jater a střev, rozdýchává naši dýchací soustavu a posiluje nehty a vlasy. Zabezpečuje doplňování sil člověka tím, že napomáhá řízení procesů v těle.