Menopauza – mé krásné období

Když přijde ve společnosti žen na řadu toto téma a já se zmíním o tom, že menopauza patří mezi jedno z mých nejhezčích období v životě, vždy to vzbudí patřičnou zvědavost. A je to tak, trvám na tom i po roce a půl! Menopauza se u mne dostavila dříve, než bývá obvyklé, a tak si říkám, že to mělo určitě svůj důvod. Že mi přišla „pomoci“. Před ní jsem trpěla nesnesitelnými a především častými migrénami několikrát do týdne, ohromnou a pro okolí viditelnou únavou, kterou se mi nedařilo zresetovat, ať jsem se snažila sebevíc. Propuknutí menopauzy bylo rychlé,téměř ze dne na den. Projevovalo se extrémním střídáním zimnice a nesnesitelného vedra, tedy typickými „návaly“. Toto vše se měnilo přibližně po 15 minutách. K tomu se přidružilo celonoční pocení. A samozřejmě výkyvy nálad.

Můj osvícený pan doktor gynekolog mi řekl: „Martinko, obstarejte si ty nejlepší přírodní estrogeny, Vy nejlépe víte kde. A přidejte k tomu hormonální jógu.“ Samozřejmě, že vím kde. Jen na tu hormonální jógu jsem bohužel doteď nenašla čas. Jako první jsem nasadila Gynex, 3x denně po 7 kapkách, plus – a to je, prosím, velmi zásadní – 3x denně 2 kapsle Peralginu. Do tří dnů bylo po „návalech“. Nádhera. Jak úlevné! Po 3 týdnech užívání se vždy v týdenní pauze příznaky opět začaly objevovat. Je to tak, menopauza je dlouhé období a není možné si myslet, že po měsíci užívání produktů vše jako mávnutím ustane. Je to proces. Energy přípravky se velice snadno aplikují, jejich užívání nezabírá čas. Pravidelnost, ještě jednou opakuji – pravidelnost!, přináší našemu tělu vynikající ovoce, jak po tělesné, tak psychické stránce.

Po několika cyklech Gynexu (tři lahvičky) jsem nasadila Korolen a později Tribulus terrestris, vždy v kombinaci s Peralginem – již stačily 2x denně 2 kapsle. Zajímavé bylo, že kdykoliv jsem Peralgin vysadila na delší dobu, ihned se začaly dostavovat návaly, zimnice i se začaly objevovat migrény! Jakmile jsem se vrátila k pravidelnému užívání Peralginu (a to i bez kombinace s koncentrátem), ihned tyto obtíže ustaly. Peralgin je vynikající na bolesti hlavy či migrény, které mají původ v hormonální nerovnováze, a to nejen v období menopauzy. Dalším vynikajícím pomocníkem je Raw Aguaje! I u ní jsem vypozorovala, že sama umí potlačit návaly. Důležitá je opět pravidelnost užívání. Teprve pak můžeme očekávat vynikající účinky. Připravuji si teď takový mix: Raw Aguaje na krásu, Organic Cranberry na zdraví a Organic Matchu na inteligenci.


V průběhu menopauzy jsem začala užívat i další produkty, které jsou důležité: například Skeletin, Fytomineral, Organic Sea Berry apod. A mohu říci, že jsem rozkvetla, usmívám se na svět. Zmizela únava, náladovost, má imunita nabrala na razanci. Přátelé i kolegové říkají, že jsem omládla... A co více si žena může přát? Proto říkám, že menopauza je mé skvělé období a její brzký příchod mi velmi pomohl – naučila mě s radostí a pravidelností pochutnávat si na dobrotách Energy, díky nimž mám úsměv na tváři jak pro sebe, tak pro lidi okolo.