Terapeutické metody - ACCESS BARS – LEHKOST BYTÍ

ACCESS BARS – LEHKOST BYTÍ

Stále více a více z nás hledá způsob nebo metodu, popřípadě návod, jak vytvořit život v lehkosti, radosti, klidu, míru, lásce a harmonii se svým tělem a okolím. Je Access Bars tím dílkem do vaší skládačky, který vám chyběl? Metoda Access Bars byla objevena a popsána Garym Douglasem, zakladatelem Access Consciousness, na začátku 90. let minulého století. Přináší nám lehkost, radost a mnoho nástrojů, jak tvořit spokojený život. Každý z nás se v určité situaci nějak cítí, někdy lehce, jindy ve stresu, pod tlakem nebo těžce. Těchto charakteristik a názvů je celá řada. Access Bars nabízí způsob, jak to změnit a cítit se tak, jak si vyberete. Volba, chcete-li výběr, je to, co bezprostředně ovlivňuje náš život každý den.


JAK TO FUNGUJE?
Na hlavě máme 32 bodů, které se lehkým a něžným dotekem v určitém pořadí stimulují, a tím dochází ke změnám, jež se projevují na fyzické i psychické úrovni. Nejsou to jen nějaké náhodné body, dokonce, když se pracuje s klientem, který má vyholenou hlavu, je lze vidět pouhým okem. Klient při aplikaci této metody není přesvědčován, že se teď něco změnilo, ale jeho vlastní cit a pocit mu to poví sám. Jde o velice láskyplnou péči, u které se nemusí konkrétně řešit moment, kdy k problému došlo, nemusí se situací procházet stále znovu a znovu, aby se čistila. Je to, jako bychom zmáčkli pomyslné tlačítko reset a vše se smazalo. Průměrná doba této péče trvá 60–90 minut. Při Access Bars mohou klienti cítit tlak na hrudi, těžké ruce a nohy a mnoho dalších vjemů, které se během celého ležení několikrát změní. Změna je možná díky proudící energii Acceess Bars, volbě klienta a tzv. čisticímu prohlášení. Čisticí prohlášení je několik slov, která umí zbourat všechny naše vnitřní zdi, bariéry a omezení. Na okamžik si představte, jak by vypadal váš život, kdybyste je ve své realitě neměli. Co všechno byste byli schopni vytvořit? Kdyby pro vás neexistovalo „to nejde, to není možné, může to být jen takhle, tohle je ta jediná správná nebo špatná cesta, dělá to takto celý svět, dělej to tak taky…“? Všechny tyto vzorce, rovnice a programy, které si neseme a od někoho jsme se je naučili nebo nám je někdo vštípil, že je musíme používat, se dají změnit. Co kdybyste s nimi mohli mít lehkost a cítit se uvolněně, nebo si vytvořili vlastní? Všechno je to o vaší volbě a o tom, co si vyberete.

KDO CHCE, MŮŽE
Moji klienti někdy mají očekávání, že vyřeším všechny jejich problémy a strasti. Access Bars však fungují trochu jinak. Je to, jakoby vám někdo otevřel dveře, za kterými je nekonečné množství možností, a je jen na vás, jestli si je vyberete nebo ne.


PŘÍBĚHY ZMĚN
Zažil jsem terapie, kde se řešily strachy z pavouků, žraloků, tmy, partnerů nebo rodičů a hned po první aplikaci nastaly velice znatelné změny. Další zkušenosti jsou s klienty, kteří byli hospitalizováni v psychiatrických léčebnách. Po sérii péčí se u některých tak rapidně změnil jejich stav, že v tuto chvíli jsou samostatní, mají své bydlení, zaměstnání a někteří jsou absolutně bez jakýchkoli medikamentů. Některé děti, které nebyly schopné udržet pozornost, plnit povinnosti, objevila se u nich agrese, vztek a hněv, jsou slovy rodičů jak vyměněné. Je úžasné pozorovat, kolik lehkosti a radosti vám Access Bars přinese do života!

P.M.

Vitae 2021/04

Více informací a objednání: Mgr. Miroslava Aberlová, Dis. Tel.: 723 726 230, miri.aberlova@seznam.cz, Brno