VÁNOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA:
21.12. PÁTEK - Otevřeno: 9:00 - 12:00
22.12. - 27. 12. Zavřeno
28.12. PÁTEK - Otevřeno: 10:00 - 12:00 14:00 - 18:00
29.12. - 6.1. 2019 - Zavřeno
7.1. 2019 - PONDĚLÍ - Otevřeno: 10:00 - 12:00 14:00 - 18:00

Organic Sea Berry oil

Organic Sea Berry oil: třešnička na dortu mezi terapeutickými oleji

Často se říká, že to nejlepší přichází na závěr. Jestli tomu tak bude i v případě nového rakytníkového oleje, můžete dle následujících řádek posoudit sami. Pro Hippophae rhamnoides L. Tibetan neboli původní tibetskou odrůdu rakytníku úzkolistého, a zejména pro jeho nejvzácnější formu oleje, jsme si opět „dojeli“ přímo do Tibetu.

Stejně jako u Organic Sea Berry powder je domovem oleje náhorní tibetská oblast se střední výškou kolem 4 000 metrů nad mořem. Plody rakytníku jsou zde extrémně malé, velmi odolné a nesmírně koncentrované. Podle laboratorních testů jsou jejich klíčové účinné látky obsaženy v násobných množstvích, např. u vitaminu C se jedná až o trojnásobek toho, co obsahuje rakytník sibiřský nebo evropský, který je u nás běžně k dostání.

NENÍ OLEJ JAKO OLEJ
Všechny plody pro Organic Sea Berry oil jsou výhradně ručně sbírané a na místě ihned zpracované. Protože se jedná o nejvzácnější formu takzvaného „seed oil“, jsou z jednotlivých plodů nejprve separována jejich drobná semínka. Teprve z nich se potom šetrnou CO2 extrakcí získává malé množství oleje, které je v nich ukryto. Pouze tento typ semenného oleje obsahuje nejkoncentrovanější esenci nutričních látek, včetně několika, které se v přírodě vyskytují vzácně. Mezi ty patří např. nenasycená mastná kyselina omega-7!

CO OLEJ OBSAHUJE?
Až 190 bioaktivních nutrientů, 17 vitaminů, 14 minerálů, 18 aminokyselin, vysoké zastoupení karotenoidů, flavonoidy, kyselinu listovou, třísloviny, minerální soli a další… Mnohé z látek jsou velmi vzácné a některé se vyskytují výhradně v tomto druhu oleje.

NA ZDRAVÍ…
Rakytníkový olej významně přispívá k přirozené obranyschopnosti, pomáhá snižovat únavu, má antidepresivní a antistresové účinky. Díky obsahu omega-7 je nesmírně užitečný při ochraně, zlepšení stavu a snižování rizika u srdečně-cévních a mozkověcévních chorob. Má vysoce regenerační schopnosti, ovlivňuje růst tkání při poškození kůže a sliznic, a je proto vhodný u celé řady kožních onemocnění (ekzémy, alergie a jiné). Zlepšuje činnost trávicího traktu, regeneruje žaludeční sliznici a potlačuje rozvoj bakterie Helicobacter pylori, která je původcem vzniku žaludečních vředů. Má prokázané baktericidní účinky s 98% inhibičním výsledkem.

I NA KRÁSU…
Neméně působivé a zcela jistě mnohými ženami vyhledávané jsou také kosmetické účinky rakytníkového oleje, a to jak terapeutické, tak i pěsticí. Jsou založeny na 7 prokázaných vlastnostech: 1) obsažené nenasycené kyseliny působí synergicky v protizánětlivé kaskádě 2) olej zlepšuje výživu pleti a podporuje dermální transport 3) zajišťuje bariérovou funkci pokožky – zvyšuje přirozený hydratační faktor (NMF) a redukuje trans-epidermální vytrácení vody (TEWL) 4) působí jako antioxidant 5) hojí poranění pokožky 6) má výrazně antibakteriální účinky 7) vyhlazuje barevné změny pokožky a působí proti nežádoucí pigmentaci Důkladně jsme zvažovali, jestli uvést tento unikátní olej do naší nabídky… Relativně malé množství, poměrně vysoká cena a na trhu množství obdobných produktů, ve srovnání s nimiž bude zapotřebí dokonale vysvětlit, v čem tkví kouzlo oleje himálajského. Nakonec se ale nedalo rozhodnout jinak! Jeho unikátnost, která spočívá v originální odrůdě, jedinečnost jeho „vysoce urozeného“ původu a účinnost, jež u některých aplikací překvapila i jinak obezřetné odborníky, byly jasným impulzem pro onu třešničku na dortu v řadě terapeutických olejů. V některém z dalších vydání Vitae vám přineseme nejen zajímavosti z klinického testování himálajského rakytníkového oleje, které proběhlo ve spolupráci s Nepálskou univerzitou Tribhuvan, ale i praktické tipy, jakým způsobem se dají terapeutické oleje včetně rakytníkového kombinovat s řadou Dermaton a Beauty pro ještě lepší efekt.