Prožijte zimu na plné pecky s Imunosanem a Vitaflorinem

Zimní období přináší nejen radosti ze zimních sportů, ale i zvýšený výskyt nemocí z nachlazení nebo chřipek. K posílení imunity můžeme využít ideální kombinaci dvou produktů – Imunosanu a Vitaflorinu.

 SUPERPOTRAVINA PRO BÍLÉ KRVINKY Imunosan je produkt vhodný nejen na posílení imunitního sytému, celkovou tonizaci organismu, ale výborný je i proti stresu nebo nastupující únavě. Největší zastoupení v něm mají látky, které označujeme jako betaglukany, dále stimulační látky podobné ženšenu a rostlinné antioxidanty. Hlavním zdrojem betaglukanů v Imunosanu je houba lesklokorka lesklá, známá spíše jako reiši, nebo císařská houba nesmrtelnosti. Imunostimulační účinky betaglukanů prokázaly četné klinické studie. Princip jejich působení je dán aktivizací dvou druhů bílých krvinek – makrofágů a T-lymfocytů. Posiluje se tím nejen tvorba protilátek, ale i princip fagocytózy, tj. pohlcování a ničení virů, bakterií a plísní. O betaglukanech můžeme říci, že jsou jakousi „superpotravinou“ pro tyto bílé krvinky. Imunosan bude přínosem jak u chorob virových, bakteriálních, tak i kvasinkových. V praxi jej využijeme u nemocí z nachlazení, chřipek, kašle, zánětů průdušek, angín nebo opakovaných infekcí močových a gynekologických. U posledně dvou jmenovaných skupin je žádoucí vždy doplnit probiotické přípravky Probiosan nebo Probiosan Inovum. Možno souběžně s léčbou, vhodné je pokračovat další 2 měsíce po odeznění potíží.

 

IMUNOSAN: ZKUŠENOSTI Z PRAXE

  • Bradavice, kondylomata nebo kuří oka. Jedná se o kožní virová onemocnění. Lokálně lze použít Audiron k potírání, účinné je podávání společně s Drags Imunem, jak vnitřně, tak zevně k lokální aplikaci.
  • Herpetická onemocnění, opary – opět vhodná kombinace s Drags Imunem, výborný je sprej Spiron k zevní aplikaci.
  • Dlouhodobé užívání Imunosanu je velice přínosné pro sportovce. Jsou často náchylní k nemocem z nachlazení, zánětům průdušek nebo angínám. Důvodem je fyzická i psychická zátěž a stres. Stres o výsledek, stres o umístění, stres z cestování. Stres způsobuje nejen psychosomatická onemocnění, ale výrazně poškozuje buňky imunitního systému.
  • Podávání Imunosanu s léky na alergie (antihistaminiky) zmírňuje příznaky alergických onemocnění, jak dechových, tak kožních. Využijeme nejen u sezonních pylových alergií, ale i u alergií celoročních na prach nebo roztoče.
  • Vzájemný zesilující (synergický) efekt je při souběžném užívání s vitaminy. Z Energy produktů s Flavocelem nebo Vitaflorinem.
  • Pokud je nezbytné nasazení antibiotik, lze užívat Imunosan zároveň s nimi. Využijeme jeho imunostimulačního působení i toho, že betaglukany snižují nežádoucí účinky antibiotik a výskyt průjmů. Opět je vhodné doplnění probiotiky.
  • U dětí při špatné toleranci polykání kapslí je možné jejich obsah vysypat a podat s jídlem.
  • Užívat produkt je možno jak preventivně, tak při výskytu potíží. Osobně se přikláním k první variantě. Při vzniku akutního onemocnění přidáme další z protizánětlivých přípravků jako Vironal, Drags Imun, Grepofit, nebo Cistus incanus.
  • Imunosan je vhodný pro pacienty po operacích nebo vážnějších úrazech. Podporuje hojení, rekonvalescenci a působí proti infekčním komplikacím.

 

Pro zimní období je důležité doplnit do organismu nejen vitamin C, ale i celé potřebné vitaminové spektrum. Řešením je přírodní multivitamin Vitaflorin. Na rozdíl od synteticky připravených vitaminů pochází jeho obsah z čistě přírodních zdrojů. Jsou tělu bližší a lépe se vstřebávají. Jejich účinek je zesílen přítomností bioflavonoidů, minerálů a přírodních antioxidantů. V rámci prevence doporučuji užívat 1 kapsli, nejlépe po jídle.