Zkušenosti po porodu

Zkušenosti po porodu

Pár dní po příchodu z porodnice se mi začalo městnat mléko v prsu, až jsem jednoho dne odpoledne pocítila silnou bolest. Domnívala jsem se, že to za chvíli přejde, ale k večeru nastoupila během pár minut zimnice, poté začala kvapem stoupat horečka. Začalo mi být bídně a bylo jasné, že se jedná o nástup zánětu prsu – mastitidu, která většinou končí léčbou antibiotiky, což jsem samozřejmě nechtěla! Navíc jsem potřebovala být fit kvůli péči o čerstvé miminko. Napadl mne Grepofit, jakožto přírodní antibiotikum, dávkovala jsem 1 kapsli 3x denně.

V lékárničce jsem ještě našla Artrin a promazávala bolavá místa. K tomu jsem provedla i tvarohový zábal. Bylo zajímavé, že za chvíli po podání Grepofitu jsem pocítila okamžitou úlevu a horečka se zastavila, postupně začala klesat. Bylo to doslova za chvíli! Ráno už horečka nebyla, během dne jsem si ještě vzala 2 kapsle a bylo po zánětu... Skoro jsem tomu nemohla uvěřit. Bohužel, po pár dnech mne to samé postihlo i u druhého prsu, ale já už věděla, jak na to. Opět jsem zaléčila během jediného dne. Doktorka se divila, že jsem neskončila na antibioticích a zajímala se, co že to ten Grepofit je. A pak ještě jedna zkušenost: jako kojící maminka (v noci se někdy moc nevyspím) jsem samozřejmě často unavená, tak jsem si naordinovala zelený ječmen: dopoledne si dám 1 vrchovatou polévkovou lžíci Barleye do 4 dcl vody a za pár minut cítím obrovský přísun energie! J

e pravda, že v zimních měsících člověk na ječmen tolik nemá chuť jako na jaře, ale pokud si dám teplou snídani (kaši), tak dopolední nebo odpolední dávka ječmene přijde i tak vhod. Navíc si krásně posiluji krvetvorbu, a tím i produkci mateřského mléka, které se dle tradiční čínské medicíny tvoří právě z krve.