Posilujeme vyrovnáváním

Když jsme hladoví, najíme se, když jsme unavení, odpočíváme, když se cítíme sami, hledáme společnost. Vyrovnáváme se automaticky, intuitivně a přirozeně. Když ale zůstaneme hladoví o trochu déle, posílíme svoje trávení, když uděláme ještě jeden klik navíc, posílíme svoje svaly, a když zůstaneme delší dobu sami, pochopíme, kdo jsme, protože se naučíme sami sebe lépe vnímat.

TEPLÍČKO KOMFORTNÍ ZÓNY

My máme ale tendenci držet se svého jistého, v teplíčku a pohodlíčku své komfortní zóny. Jenže když se budeme držet při zdi a dělat jen to, na co si troufneme, kuráž a sebevědomí nám to nepřidá. Vystupování z komfortní zóny je jediná možnost, jak překonávat sami sebe, své hranice a změnit přesvědčení, které o sobě máme. Mám pro vás jeden obyčejný příklad ze života: moje kamarádka Alžběta (doopravdy se tak nejmenuje) se stydí za to, jak ve svých 50 letech vypadá. Jak doopravdy vypadá, je vlastně jedno, důležité je, že je přesvědčená, že se nemůže ukazovat na veřejnosti jinak než v pytli. Dost ji to omezuje. Nedávno se mnou chtěla jít do sauny, ale když zjistila, že tam mají být i muži, vyděsila se k smrti a celou akci začala bojkotovat. Překonat své obavy by jí ale pomohlo. Zjistila by, že nikdo při pohledu na ni neomdlívá, že po ní nikdo nechce, aby byla v sauně navlečená v pytli, a že je prostě taková, jaká je, a že je to především jen a pouze její věc. Kdyby si dovolila tu trochu nepohodlí, zjistila by, že to, co ji nezabije, ji posílí. A tak je to se vším.

PŘIROZENÁ TENDENCE K HARMONII

Každý systém má přirozenou tendenci dostat se do rovnováhy, ať už je cesta jakkoli dlouhá a spletitá. To je známá věc a jeden z vesmírných zákonů, na který se můžeme spolehnout. Rovnováha mezi jinem a jangem je normální věc. Střed je místo, kde je vše tak, jak má být. Na druhou stranu v tomto středu není možné setrvávat. Můžeme se ale posilovat ve schopnosti tohoto středu znovu a znovu dosahovat.

ŽIVOTNÍ POSILOVNA

Pokaždé, když musíme čelit nějakým nesnázím, ať už je to nemoc, nebo náročné životní okolnosti, dostáváme se mimo rovnovážný stav pokoje a klidu. Každé vyrovnávání se nás posiluje a zlepšuje naši schopnost vyrovnat se příště. Když se Alžběta jednou překoná v sauně, bude pro ni příště jednodušší se v takové situaci necítit trapně. Když se vyléčíme z nemoci vlastními silami, bude naše imunita zas o něco silnější. Když se začneme sprchovat studenou vodou, budeme otužilejší a výkyvy teplot pro nás nebudou rizikem onemocnění. Princezny celoživotně chráněné před nesnázemi nic nevydrží…

KOMBINACE PRO PRINCEZNY

Pokud chcete podpořit odvahu vystupovat z vyjetých kolejí a naučit se chodit nevyšlapanými cestami nebo máte doma bojácného kňourálka, nasaďte kombinaci, která tohle řeší. Stimaral a Relaxin podporují odvahu zkusit nevyzkoušené a sebedůvěru díky silnému vyrovnanému středu. Pomáhají také všem, kteří se ocitají v nových životních podmínkách, ať už ze své, nebo cizí vůle. Při změně bydliště, školy, zaměstnání nebo partnera vám Stimaral s Relaxinem pomohou vytěžit z nastalé situace maximum. Změna je život. Změna je předpokladem vývoje. Kdyby změny nebylo, plandá se nám stále na konci páteře ocas.