Ve středu, 1. 5. 2024, má klub Energy ZAVŘENO.
Ve středu, 8. 5. 2024, má klub Energy ZAVŘENO.

Jak se rodí produkty Energy - QI NÁPOJE

Nová řada QI nápojů si za krátkou dobu získala své stálé zákazníky. Bez QI drinku si někteří již neumějí představit své ráno a ti, kteří doposud odolávali, protože patří mezi milovníky ranního šálku kávy, mohou nyní vyzkoušet čerstvou novinku QI coffee. A jak vlastně QI produkty vznikají?

„VYMAZLENÉ“ SLOŽENÍ

Každý z těchto nápojů – QI drink i QI coffee – obsahuje dvě úrovně látek, základní substanci a synergické ingredience. Základní substance tvoří u obou produktů shodně 90 % obsahu. V případě QI drinku se jedná o extrakt ze semen slzovky obecné, která roste na pláních Tibetské náhorní plošiny. V celé Asii je to asi jediné místo, kde lze tuto rostlinu najít a získat v její přirozené organické kvalitě. Vyhovuje jí vyšší nadmořská výška, tam, kde pro pěstování rýže je již málo kyslíku a příliš mnoho slunečního záření. Odlehlá místa nejsou výhodná pro větší podniky, a tak pěstování i sklizeň jsou stále doménou místních obyvatel, většinou převážně původních Tibeťanů a Chuejů. Nejkvalitnější sklizeň probíhá na podzim. Rostliny jsou v té době obsahově nejhodnotnější a použitím metody dvojité extrakce zajišťujeme nejvyšší výtěžnost jejich účinných látek. Synergickou ingredienci tvoří jediná látka – Astragalus membranaceus, u nás známější jako kozinec blanitý. Pochází, ne zcela náhodou, ze stejné oblasti a jeho kombinace se slzovkou patří dodnes mezi základní a velmi oblíbené tradiční léky. V QI drinku používáme astragalus výhradně jako extrakt, tedy v podobě, která je účinná a terapeuticky významná. Základní substancí nového QI coffee je, jak jinak, káva. Instantní, a vybraná speciálně tak, aby se vhodně doplňovala se synergickými ingrediencemi, které v tomto případě tvoří medicinální houby cordyceps a reishi. Z pohledu výroby je asi nejdůležitějším okamžikem výběr samotných extraktů léčivých hub. Většina kávových nápojů totiž používá jejich, řekněme, „konvenční kvalitu“. My jsme si pro naše QI coffee vybrali naopak nejvyšší terapeutickou kvalitu cordycepsu i reishi a snažili se dosáhnout takového procentuálního množství těchto hub v obsahu, aby se uživatel při běžné denní spotřebě kávy (již od dvou šálků) dostal na jejich terapeutické hodnoty. Všechny suroviny jsou lodí nebo letecky transportovány do Čech, respektive na Moravu, kde v provozovně poblíž Brna získávají svou finální podobu. Jsou smíchány v přesných poměrech a za kontrolované vlhkosti plněny do speciálního typu obalů, který je poznávacím znakem této nové QI řady produktů…

DALŠÍ PLÁNY

Velikost obalu – tubusu – nebyla zvolena náhodně, a pokud jsme jeho polovičním obsahem nadzvedli nejedno obočí, vězte, že to nebyl špatný úmysl. Naše QI řada má ještě velké plány a bylo důležité najít obal, který vyhoví všem budoucím produktům, protože právě výroba jedné univerzální velikosti je z hlediska logistického i ekologického tou nejlepší. V nejbližší době vám také nabídneme pro všechny QI nápoje XXL náplně. Za výhodnějších podmínek tak bude možné získat dvojnásobné balení, které přesně padne do vašeho QI tubusu, jejž máte možná stále doma.